Ford Motor a avertizat miercuri că peste 3.000 de angajaţi ai birourilor sale din Regatul Unit ar putea lansa o grevă, după ce membrii sindicatului au respins o ofertă de salarii din partea gigantului auto american, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unite, unul dintre cele mai mari sindicate din Marea Britanie, a declarat că, deşi ofertele prezentate de Ford pentru personalul salariat şi manageri au fost respinse cu peste 90% de către ambele tipuri de angajaţi, compania a refuzat până acum să vină la masa negocierilor.

Sindicatul a avertizat Ford că, dacă nu va participa la negocieri prin intermediul Acas, serviciul independent de conciliere al Regatului Unit, va începe procesul de votare a membrilor săi cu privire la o eventuală grevă.

Acest lucru ar avea loc la toate fabricile Ford din toată ţara, de la Liverpool la Essex.

Unite a caracterizat oferta de salariu de la Ford pentru mulţi dintre angajaţii salariaţi drept ”o plată unică neconsolidată de cinci la sută din salariul lor pentru 2024, ceea ce înseamnă că salariile lor reale nu vor creşte în acest an”.

Se presupune că membrilor cu funcţii de conducere li s-a oferit ”o plată bonus legată de performanţă, care nu oferă nicio garanţie a creşterii costului vieţii”.

Lucrătorii din sectoarele public şi privat din Regatul Unit au participat la greve în ultimii ani, pe măsură ce criza costului vieţii din ţară, alimentată de inflaţie, a lovit salariile reale şi facturile gospodăriilor.

Ford a declarat că a participat la negocieri salariale cu reprezentanţii angajaţilor de la sfârşitul anului trecut, deoarece contractul lor precedent, de doi ani, se încheie.

”În timp ce membrii sindicatelor au votat intern pentru a respinge oferta companiei, Ford rămâne dispusă să continue dialogul prin intermediul cadrelor noastre de negociere stabilite cu privire la oferta corectă şi echilibrată”, a spus compania.

Unite a susţinut, de asemenea, că Ford a propus modificări la actualele procese de absenţă, în ciuda faptului că a recunoscut că prezenţa personalului nu a fost o problemă.

”Ford acţionează din lăcomia corporativă cu ofertele sale de plăţi unice şi bonusuri variabile. Este extrem de profitabilă şi îşi poate permite pe deplin să propună oferte adecvate de plată fără restricţii pentru aceşti lucrători. Unite nu tolerează atacurile asupra locurilor de muncă, salariilor sau condiţiilor membrilor noştri, iar personalul salariat şi de conducere al Ford are sprijinul deplin al sindicatului lor”, a declarat într-un comunicat secretarul general al Unite, Sharon Graham.

Ford a raportat săptămâna trecută venituri mai mari decât se aştepta în trimestrul al patrulea şi a publicat câştiguri ajustate pentru întregul an înainte de dobânzi şi impozitare, sau EBIT, de 10,42 miliarde de dolari, la venituri de 176,2 miliarde de dolari.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.