Ford Motor şi-a modificat statutul, pentru a adopta un limbaj de gen neutru, cu intenţia de a crea un mediu de lucru mai incluziv, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto a anunţat că va utiliza titulatura de ”chair” pentru preşedintele companiei, în loc de ”chairman”, care este de gen masculin.

Decizia a avut loc pe fondul discuţiilor intense despre ceea ce înseamnă a fi bărbat sau femei şi modul în care limbajul şi instituţiile trebuie să fie mai incluzive.

În acest an, Casa Albă a adăugat pronume de gen neutru, pe care oamenii le pot selecta atunci când contactează guvernul american, în timp ce platforma de socializare pentru profesionişti LinkedIn a anunţat planurile de a permite utilizatorilor să adauge pronumele de gen preferate conturilor din anumite ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.