Ford Motor a declarat marţi că va începe să efectueze concedieri săptămâna aceasta, ceea ce va afecta în principal locurile de muncă de inginerie din SUA şi Canada, ca parte a măsurilor producătorului auto din Detroit de a părăsi locaţiile neprofitabile şi a reduce numărul de angajaţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile vin după ce compania a declarat în luna mai că în 2023 se aşteaptă să-şi asume costuri de restructurare cuprinse între 1,5 miliarde de dolari şi 2 miliarde de dolari.

Wall Street Journal a relatat că compania intenţionează să concedieze cel puţin 1.000 de angajaţi salariaţi şi lucrători contractuali în America de Nord, dar Ford nu a specificat numărul de posturi care vor fi afectate de măsuri.

”Persoanelor afectate de schimbări li se vor oferi indemnizaţii de concediere, beneficii”, a spus Ford într-o declaraţie trimisă prin e-mail, adăugând că disponibilizările nu au fost limitate la roluri de inginerie.

”Acest lucru este legat de planul de creştere Ford+, pe care l-am introdus în 2021. Realizarea planului include ajustarea personalului pentru a se potrivi cu priorităţile şi ambiţiile concentrate, sporind în acelaşi timp calitatea şi scăzând costurile”, a adăugat compania.

Cel mai recent efort al producătorului auto de a eficientiza operaţiunile vine după ce Stellantis şi General Motors au declarat că oferă angajaţilor compensaţii de concediere.

CNBC a relatat luni că se aşteaptă că reducerile de locuri de muncă vor afecta toate cele trei unităţi de afaceri ale Ford - Ford Blue, Model e şi Ford Pro.

CEO-ul Ford, Jim Farley, a spus anterior că producătorul auto are prea mulţi oameni şi că forţa de muncă nu are, într-o măsură suficientă, abilităţile necesare, pe măsură ce industria auto trece la vehiculele electrice şi serviciile digitale.

În februarie, Ford a detaliat, de asemenea, planurile de eliminare a 3.800 de locuri de muncă în dezvoltare şi administrarea de produse în Europa, în următorii trei ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.