Ford a lansat marţi o versiune în ediţie limitată a pick-up-ului Ranger Raptor. Ranger Raptor Special Edition va ajunge la distribuitorii Ford din Europa începând cu luna octombrie a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Ranger Raptor - cea mai puternică şi mai performantă variantă a celui mai bine vândut pick-up din Europa - tocmai a devenit şi mai dezirabilă, întrucât Ford a lansat astăzi versiunea Ranger Raptor Special Edition. Construit într-un număr limitat pentru a asigura exclusivitatea, noul Ranger Raptor Special Edition întăreşte caracterul pursânge al pick-up-ului Ranger Raptor printr-un exterior impunător şi un interior premium, cu elemente de stil suplimentare, ce includ dungi pentru curse şi accente roşii”, anunţă constructorul auto american.

Modelul în ediţie limitată se numără printre eroii „The Good, the Bad and the Bad-RSE”, un nou film de acţiune inspirat din genul Spaghetti Western, lansat astăzi de Ford. Filmul prezintă noul stil sportiv al modelului Ranger Raptor Special Edition, precum şi capacitatea acestuia de a rula în regim mare de viteză în condiţii off-road corespunzătoare, alături de celelalte modele distinctive Ranger, inclusiv noile variante Wolftrak şi Stormtrak, dar şi Ranger MS-RT inspirat din lumea motorsport-ului..

Dezvoltat de către Ford Performance ca cel mai avansat model Ranger, Ranger Raptor este prevăzut cu un şasiu ranforsat, suspensii şi anvelope personalizate şi o motorizare diesel EcoBlue pentru a susţine stilurile de viaţă pline de adrenalină ale celor pasionaţi de off-road.

„Noul Ranger Raptor Special Edition adaugă un stil şi mai dramatic modelului nostru, cu elemente exterioare unice şi îmbunătăţiri ale cabinei, care fac ca pick-up-ul nostru performant în off-road să iasă şi mai mult în evidenţă. A juca în propriul video de tipul Spaghetti Western reprezintă modalitatea perfectă de a demonstra stilul şi capacitatea off-road ale acestei versiuni ediţie limitată a Ranger Raptor”, a spus Stefan Muenzinger, directorul Ford Performance, Ford Europa.

Ranger Raptor Special Edition va ajunge la distribuitorii Ford din Europa începând cu luna octombrie a acestui an.

Alături de culorile Performance Blue, Conquer Grey şi Frozen White, noua ediţie specială Ranger Raptor adaugă un set “racing stripes” (dungi de competiţie) în culoarea negru mat - conturate cu linii de contrast roşii - pe capotă, plafon, laturile inferioare ale caroseriei, aripile spate şi hayon.

Această ediţie limitată a modelului Ranger Raptor păstrează şasiul special dezvoltat de către Ford Performance pentru Ranger Raptor. Optimizat pentru condusul off-road în regim de viteză mare, Ranger Raptor are un ampatament lărgit cu 150 mm şi o gardă la sol cu 51 mm mai înaltă decât Ranger XLT pentru performanţe mai bune off-road.

”Ranger Raptor Special Edition este propulsat de motorul diesel EcoBlue Bi-turbo de 213 CP de 2.0 litri care dezvoltă un cuplu de 500 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată receptivă, cu 10 rapoarte, utilizată şi la modelul sport Ford Mustang. Sistemul unic de selectare a terenului le permite şoferilor să abordeze o gamă largă de suprafeţe şi scenarii de conducere, inclusiv Baja Mode - denumit după celebrul raliu din deşert Baja 1000 - pentru performanţe optime de off-road”, precizează compania.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o gamă completă de camioane Ford, vehicule utilitare şi maşini - inclusiv din ce în ce mai multe versiuni electrificate - şi vehicule de lux Lincoln; furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company; şi ocupă poziţii de conducere în electrificare; soluţii de mobilitate, inclusiv servicii de conducere autonomă; şi servicii de vehicule conectate. Ford are aproximativ 186.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford of Europe este responsabilă pentru producerea, vânzarea şi service-ul vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 43.000 de angajaţi la fabricile sale deţinute în totalitate şi în întreprinderile mixte consolidate şi aproximativ 55.000 de persoane atunci când sunt incluse afaceri neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europe includ Divizia de Servicii Clienţi Ford şi 14 unităţi de producţie (10 unităţi deţinute integral şi patru unităţi neconsolidate de asociere în participaţie). Primele maşini Ford au fost expediate în Europa în anul 1903 - în acelaşi an a fost înfiinţată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.