Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucureşti, administrator de investiţii al Fondului Proprietatea, a anunţat miercuri seara că FP a vândut participaţiile sale deţinute în filialele Electrica, valoarea totală a tranzacţiei ridicându-se la suma de 752,03 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FP a ieşit astfel integral din acţionariatul a patru din cinci filiale ale Electrica.

”Electrica Furnizare a fost vândută către Electrica si Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv pentru un preţ de vânzare total de 167.079.881 lei”, anunţă FP, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

De asemenea, societatea de distribuţie a energiei electrice Transilvania Nord a fost vândută către Electrica şi societatea de distribuţie a energiei electrice Muntenia Nord pentru un preţ de vânzare total de 201,7 milioane lei.

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord a fost totodată vândută către Electrica şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud pentru un preţ de vânzare total de 209,74 milioane lei.

Iar Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud a fost vândută către Electrica şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord pentru un preţ de vânzare total de 173,5 milioane lei.

Electrica a încheiat pe 14 iulie 2017 un memorandum de înţelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziţionării participaţiilor pe care Fondul le deţine în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuţie Muntenia Nord, SDEE Distribuţie Transilvania Sud, SDEE Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare.

Grupul Electrica a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Electrica a obţinut venituri operaţionale de 1,44 miliarde lei, în scădere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Totodată, compania a distribuit 4,6 TWh de energie electrică, în creştere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori.

Grupul Electrica are 3,68 milioane de clienţi şi a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creştere cu 2,6% faţă de 2015.

Electrica are în prezent o valoare de piaţă de 4,4 miliarde lei (956,5 milioane euro).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.