Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a anunţat marţi seara că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor fondului în filialele furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica, care deţine trei din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de administrator de investiţii al Fondul Proprietatea doreşte să informeze acţionarii că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în filialele Electrica (SDEE Distribuţie Muntenia Nord, SDEE Distribuţie Transilvania Sud, SDEE Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare)”, arată comunicatul.

Procesul de marketing şi vânzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce acţionează ca unic consultant financiar în legătură cu tranzacţia preconizată, spun oficialii FP.

Grupul Electrica a înregistrat în primul trimestru al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în contextul dezechilibrelor majore înregistrate pe piaţa de energie la începutul anului.

Electrica are 3,68 milioane de clienţi şi a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creştere cu 2,6% faţă de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acţionar majoritar, iar în consiliul de administraţie mai deţine doar trei din şapte locuri. Totuşi, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acţionar, cu o deţinere de 48,78%.

Electrica are o valoare de piaţă de 4,9 miliarde lei (1,1 miliarde euro), calculată la ultimul preţ de închidere a şedinţei bursiere, de 14,20 lei/acţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.