Fondatorul Asociaţiei Brokerilor Imobiliari, Dragoş Vîlceanu, a anunţat că apartamentele construite înainte de 1977 şi care erau închiriate este posibil să rămână goale deoarece oamenii nu mai vor să le închirieze şi caută locuinţe în blocuri mai noi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Se simte o dinamică accentuată în zona de chirii pentru că avem aproape 50.000 de apartamente în blocuri cu risc seismic şi atunci majoritatea oamenilor care stau în chirie într-un asemenea bloc, într-o asemenea locuinţă, se gândesc serios să facă o mutare”, a declarat Dragoş Vîlceanu, miercuri, la Prima News. 
El a precizat că lumea doreşte să se mute în blocuri mai noi şi mai sigure din punct de vedere seismic. 
“Se simte că lumea se mută în locuri considerate un pic mai sigure sau blocuri un pic mai noi. Şi atunci apartamentele din blocurile construite înainte de 1977 e posibil să rămână goale. Putem spune că nimeni nu mai vrea să închirieze aşa ceva. E un criteriu de selecţie. Ăsta e unul din avantajele de a sta cu chirie, faptul că eşti flexibil şi poţi oricând să te muţi. Şi nu văd ce te leagă. Dacă stai cu chirie într-un bloc vechi nu văd ce te opreşte să te muţi într-un bloc nou”, a explicat Dragoş Vîlceanu. 
El a menţionat că blocurile construite după 1977 sunt proiectate mai sigur. 
“După 1977 s-au schimbat normativele şi blocurile construite după 1977 sunt cel puţin proiectate mai sigur, dacă nu construite mai sigur. Ăsta e principalul criteriu de selecţie, să fie construit după 1977. Nu avem o statistică în sensul ăsta, dar lucrăm la ea, criteriul de selecţie în momentul de faţă este şi numărul de etaje. O locuinţă cu cât este mai înaltă cu atât este mai nesigură. Şi atunci se fac căutări pe apartamente în blocuri până la patru etaje. Se simte acest lucru, oamenii au această posibilitate să caute blocuri construite după 1977 şi cu patru etaje maxim”, a mai afirmat fondatorul Asociaţiei Brokerilor Imobiliari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.