Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a renunţat la reducerea participaţiei la gigantul chinez de comerţ electronic din cauza scăderii preţului acţiunilor acestuia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ma nu a vândut nici măcar o acţiune, le-a spus angajaţilor Jane Jiang, directorul de personal al Alibaba, într-o notă internă văzută de CNBC.

Acţiunile Alibaba se tranzacţionează în prezent sub valoarea reală a companiei, a spus Jiang, invocând acest lucru drept motiv pentru care Ma nu şi-a redus participaţia.

Documentele depuse de Alibaba la autorităţile de reglementare săptămâna trecută au dezvăluit că Ma intenţionează să vândă 10 milioane de acţiuni, la o valoare de aproximativ 870 de milioane de dolari.

Aceste planuri au fost dezvăluite într-un document depus la autorităţile de reglementare pe 16 noiembrie, ziua în care Alibaba şi-a publicat veniturile din trimestrul septembrie.

Ca parte a raportului său financiar, Alibaba a spus că nu va mai continua cu o separare de grup a afacerii sale de cloud computing, lucru pe care investitorii îl monitorizează îndeaproape.

Acest lucru a făcut ca acţiunile să scadă cu aproximativ 9%.

Cu toate acestea, planurile de vânzare a acţiunilor au fost făcute în august şi, întâmplător, au fost făcute publice pe 16 noiembrie, a spus Jiang.

În august, acţiunile Alibaba listate în SUA se tranzacţionau până la 101 de dolari pe unitate. Miercuri, au închis la 78,94 dolari pe unitate. Asta ar însemna că dacă Ma ar vinde 10 milioane de acţiuni, ar avea în jur de 789,4 milioane de dolari, mult mai puţin decât cei 870 de milioane de dolari pe care îi dorea.

Jiang a adăugat că planul lui Ma de a-şi vinde participaţia la un preţ de vânzare mai mare arată încrederea lui în afacere.

Alibaba nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. Ma şi imperiul său au fost vizaţi de Beijing ca parte a unei represiuni mai ample asupra sectorului tehnologic al Chinei.

Fondatorul Alibaba şi-a dedicat timpul predării şi cercetării în domenii precum ştiinţa agricolă.

Alibaba a trecut printr-o schimbare istorică anul acesta, în care a împărţit compania în şase grupuri de afaceri şi şi-a schimbat CEO-ul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.