Fondul Monetar Internaţional (FMI) monitorizează îndeaproape evenimentele din Israel şi Gaza şi a spus că este prea devreme pentru a evalua impactul economic al acestora, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem profund îndureraţi de pierdere de vieţi. Monitorizăm îndeaproape această situaţie îngrijorătoare”, a declarat duminică un portător de cuvânt al Fondului.

Acesta a subliniat că este prea curând pentru a spune ceva despre consecinţele economice ale conflictului.

Preţurile acţiunilor şi obligaţiunilor israeliene au scăzut şi multe afaceri au fost închise duminică, la o zi după ce luptători înarmaţi ai Hamas din Gaza au ucis sute de israelieni şi au răpit un număr necunoscut de persoane, transmite Reuters.

Indicii bursieri cheie din Tel Aviv au încheiat tranzacţiile în scădere cu aproape 7%, conduşi de o scădere de 9% a acţiunilor bancare, la o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de shekeli (573 milioane USD), iar preţurile obligaţiunilor guvernamentale au scăzut cu aproape 3%, careacţie iniţială a pieţei la cel mai sângeros atac asupra Israelului din ultimele decenii.

În timp ce piaţa valutară este închisă duminica, şekelul se află deja la cel mai slab nivel al anului din cauza unui plan guvernamental extrem de contestat de a revizui sistemul judiciar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.