Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut joi Rezervei Federale a SUA şi altor bănci centrale globale să „îşi menţină politica monetare ferme şi să rămână vigilente în combaterea inflaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al FMI, Julie Kozack, a declarat că impulsul inflaţiei a încetinit în Statele Unite, dar a rămas o preocupare presantă.

”Dacă inflaţia se dovedeşte a fi mai persistentă decât se aştepta, atunci Fed ar putea fi nevoită să mărească ratele dobânzilor mai mult timp”, a spus ea reporterilor la un briefing regulat.

Ea a FIRMAT că FMI va publica o Perspectivă economică mondială actualizată pe 25 iulie.

FMI a avertizat în aprilie că vulnerabilităţile ascunse ale sistemului financiar ar putea izbucni într-o nouă criză şi ar putea afecta creşterea globală în acest an, reducându-şi previziunile de creştere globală pentru 2023.

Fondul a prognozat o creştere reală a PIB-ului de 2,8% în 2023 şi 3,0% în 2024, cu o zecime de punct procentual mai puţin decât a estimat în ianuarie pentru fiecare an.

Economia globală a crescut cu 3,4% în 2022.

”Anticipăm provocări pe termen mediu pentru economia globală şi acest lucru necesită luarea de măsuri de politică acum. Credem că băncile centrale ar trebui să menţină cursul înăspririi monetare pentru a reduce în mod decisiv inflaţia”, a spus Kozack.

Comentariile lui Kozack cu privire la economia SUA au urmat unei revizuiri în cadrul ”Articolului IV” a politicilor SUA, indicând îngrijorarea continuă cu privire la riscurile de inflaţie şi menţionând că cele mai recente date i-au validat opiniile cu privire la rezistenţa pieţei muncii.

”De asemenea, vedem că dinamica inflaţiei a încetinit, dar această inflaţie rămâne o preocupare presantă. Sfatul nostru rămâne neschimbat, şi anume că Fed ar trebui să menţină cursul politicii monetare pentru a asigura o reducere durabilă a inflaţiei şi pentru a se asigura că aşteptările inflaţioniste... rămân bine ancorate”, a spus Kozack.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.