Ministrul de Finanţe Florin Cîţu precizează că Primăria Capitalei a avut bugetul necesar pentru plata subvenţiei la transport şi termoficare însă a deturnat banii pe alte „proiecte”. PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor şi anume 1,4 miliarde lei la transport 1.4 miliarde lei şi 935 de milioane lei la energie termică, însă nu a plătit aceste sume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„DOVADA- PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor: transport 1.4 miliarde lei; energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin OUG 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook, ataşând şi un document în acest sens.
 
Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că banii care trebuiau folosiţi pentru subvenţii, însă au fost cheltuiţi pe alte proiecte au dus la falimentul RADET şi ELCEN.
 
„Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetaţi pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte «proiecte». Acest mod de «lucru», de fapt furt pe faţă, a falimentat RADET, ELCEN etc şi a îmbogăţit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucureştiul în ultimii ani. Vinovaţii vor răspunde! V-am promis”, a conchis Cîţu.
Sursa foto: Florin Cîţu Facebook
Sursa foto: Florin Cîţu Facebook
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.