Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul PSD ştia, încă de la începutul acestui an, că deficitul bugetar va depăşi ţinta de 4% dacă nu sunt luate măsuri suplimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 10 luni cu un deficit de 28,83 miliarde lei (6,03 miliarde euro), 2,8% din Produsul Intern Brut (PIB), şi este aşteptat să ajungă la 4,4% la finalul anului.

Cîţu a susţinut că va prezenta documente care arată că fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, ştia încă din aprilie că deficitul bugetar va depăşi 4%.

”Stilul meu de a nu-l acoperi pe fostul ministru de finanţe i-a scandalizat pe PSD-işti. (...) În aprilie 2019 el ştia că o să aibă un deficit de peste 4% din PIB”, a declarat Florin Cîţu.

El a mai spus că mai mulţi profesionşti din finanţe i-au avertizat în legătură cu această problemă, iar decizia de a ascunde informaţiile legate de deficitul bugetar a fost a lui Teodorovici, împreună cu Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea.

Senatul dezbate luni, de la ora 16:00, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”.

La rândul său, Cîţu anunţă o premieră la dezbaterea moţiunii simple, spunând că va fi pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.