Premierul Florin Cîţu a a anunţat că, în discuţia pe care a avut-o marţi cu secretarul pentru comerţ al SUA Gina Raimondo, a propus ca o parte din capacităţile de producţie americane implicate în procedura de reshoring să vină în România şi a adăugat că ideea a fost foarte bine primită de către oficialul SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Văd că nu a fost nicio întrebare pe această temă, dar vreau eu să vă spun - discuţia cu secretarul pe comerţ în Statele Unite, Gina Raimondo, a fost una foarte bună, în care ceea ce România a făcut în acest an a fost foarte apreciat, unde am propus ca o parte din companiile în acea procedură de reshoring pe care o vedem în Statele Unite, parte din aceste capacităţi de producţie să vină în România. O idee care a fost foarte bine primită de doamna secretar al comerţului. Relaţiile cu Statele Unite sunt la un nivel foarte bun în acest moment. Parteneriatul strategic merge foarte bine”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Premierul Florin Cîţu a avut marţi o convorbire telefonică cu Gina Raimondo, secretarul pentru Comerţ al SUA în care a subliniat angajamentul României faţă de agenda comună cu Statele Unite de „prosperitate şi democraţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.