Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în aprilie, comenzi noi mai mari cu 4,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după un avans de 18,9% în luna martie, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în primul trimestru, comenzi noi mai mari cu 12,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În aprilie, principalul avans a fost înregistrat de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,7%) şi de sectorul bunurilor intermediare (+7,1%).

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 4,6%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,7%), industria bunurilor intermediare (+7,1%) şi industria bunurilor de capital (+4,5%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 5,5 %", se precizează în raportul INS. 

În 2016, comparativ cu 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,3%, ritm dublu faţă de cel de 3,6% înregistrat în 2015, faţă de 2014.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...