Firma germană de software pentru întreprinderi SAP a declarat joi că va renunţa la până la 3.000 de locuri de muncă, sau la aproximativ 2,5% din forţa de muncă, devenind cel mai recent gigant tehnologic care anunţă disponibilizări semnificative, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne concentrăm şi mai mult portofoliul în zonele în care suntem cei mai puternici pentru a continua creşterea noastră accelerată. Acest lucru ne-a determinat să anunţăm astăzi că intenţionăm să realizăm o restructurare foarte ţintită în anumite zone ale companiei, care va afecta până la 3.000 de poziţii şi va include o reducere a efectivului de aproximativ 2,5%.”, a declarat Christian Klein, CEO al SAP, în timpul teleconferinţei companiei privind veniturile din trimestrul patru din 2022.

Răspunzând la o întrebare privind economiile de costuri estimate în urma disponibilizărilor, Luka Mucic, CFO al SAP, a spus că compania se aşteaptă la economii de ”aproximativ 300 până la 350 de milioane de euro”.  

”Îndreptăm [compania] către o creştere de două cifre a profitului în 2023, aşa cum ne-am angajat întotdeauna, dar va fi doar un ajutor moderat din partea programului de restructurare pentru aceste rezultate”, a declarat Mucic pentru CNBC, într-un interviu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.