Firma de contabilitate EY se confruntă cu un nou proces, în care i se cer despăgubiri de 1,5 miliarde de euro (1,66 miliarde de dolari) pentru rolul său în auditarea registrelor financiare ale Wirecard, înainte ca firma germană de plăţi să se prăbuşească în 2020, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul a fost depus de managerul de insolvenţă al Wirecard, Michael Jaffe, într-un tribunal din Stuttgart, a declarat vineri un purtător de cuvânt al instanţei.

Acesta este unul dintre numeroasele procese cu care se confruntă EY în această chestiune, inclusiv un proces pentru investitori intentat săptămâna trecută, prin care i se pretind despăgubiri de peste 700 de milioane de euro.

EY a refuzat să comenteze, aşa cum a făcut în cazul procesului de săptămâna trecută. Firma de contabilitate a respins anterior pretenţiile de despăguri împotriva sa, pentru daune în legătură cu Wirecard.

Wirecard şi-a declarat insolvenţa în iunie 2020, datorând creditorilor aproape 4 miliarde de dolari, după ce a dezvăluit o gaură de 1,9 miliarde de euro în conturile sale despre care EY a spus că este rezultatul unei fraude globale sofisticate.

Prăbuşirea companiei a zguduit business-ul german, punând politicienii care au susţinut-o sub o atenţie atentă, împreună cu autorităţile de reglementare cărora le-a luat ani de zile să investigheze acuzaţiile împotriva companiei de plăţi, care circulau înainte de prăbuşirea acesteia.

Klaus Nieding, un avocat care reprezintă acţionarii în procesul de săptămâna trecută, a spus că EY ar fi trebuit să vadă ”relativ uşor că presupusele 1,9 miliarde nu existau în conturile corespunzătoare ale Wirecard”, pentru că mai târziu un alt auditor ”a aflat acest lucru foarte repede”.

Handelsblatt a scris pentru prima oară despre valoarea despăgubirilor solicitate în cazul Stuttgart.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.