Firma de infrastructură a internetului RightForge va găzdui platforma de socializare a fostului preşedinte Donald Trump, a declarat marţi directorul general al RightForge, Martin Avila, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump urmează să-şi lanseze propria aplicaţie pentru reţelele sociale, TRUTH Social, despre care a spus că ”va ţine piept companiilor Big Tech”, precum Twitter şi Facebook, care l-au exclus de pe platformele lor.

RightForge, care oferă servicii precum găzduirea web şi administrează o reţea de servere, spune că oferă o platformă în care conţinutul legal este ”ferit de cenzură” şi este ”construită pentru libertatea de exprimare şi pentru o presă liberă”.

Avila a declarat luni pentru Axios că firma pe care o conduce face pregătiri pentru ca peste 75 de milioane de utilizatori să fie pe reţeaua de socializare şi vor exista servere peste tot.

RightForge construieşte o reţea globală ca răspuns la excluderea lui Trump şi Parler, iar echipa Trump a abordat compania în timpul verii, a declarat Avila pentru Axios.

Avila nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

TRUTH Social va fi creată printr-o nouă companie formată printr-o fuziune a Trump Media and Technology Group şi o companie specială de achiziţii, Digital World Acquisition Corp.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.