Ministerul finlandez al Apărării a declarat joi că a blocat trei tranzacţii imobiliare planificate, care implicau cumpărători ruşi, pe motiv că permiterea achiziţiilor ar putea împiedica apărarea teritoriului finlandez, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Achiziţiile imobiliare în cauză pot fi considerate că împiedică organizarea apărării naţionale sau supravegherea şi salvgardarea integrităţii teritoriale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Decizia se referă la două proprietăţi din Ruokolahti şi una din Kitee, a spus Ministerul Apărării, ambele în apropierea graniţei ruse din sudul Finlandei.

Finlanda a încercat în ultimele săptămâni să accelereze confiscarea proprietăţilor imobiliare deţinute de ruşi, invocând ldificultăţile proprietarilor ruşi de a-şi plăti cheltuielile şi taxele după ce Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Guvernul finlandez intenţionează să simplifice reglementările privind notificarea proprietarilor ruşi, deoarece în prezent este ilegal să îi excludă pe proprietari din cauza facturilor neplătite, dacă nu le poate fi transmisă o notificare oficială.

Finlanda, care s-a alăturat alianţei militare NATO în aprilie, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, evaluează, de asemenea, cum să preia controlul asupra celei mai mari arene de sport şi evenimente din Helsinki, care a fost închisă de anul trecut din cauza sancţiunilor împotriva proprietarilor săi miliardari ruşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.