Constructorul de nave italian Fincantieri urmează să cumpere afacerea cu submarine a Leonardo, cunoscută sub numele de Whitehead Alenia Sistemi Subacquei (WASS), într-un acord care urmează să fie anunţat joi mai târziu, au declarat două surse apropiate situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fincantieri va finanţa achiziţia, în valoare de 250-300 de milioane de euro (268-322 de milioane de dolari) printr-o recapitalizare de până la 500 de milioane de euro, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Acordul se potriveşte cu strategia mai largă a Fincantieri de a creşte prin achiziţii, concentrându-se mai mult pe apărare - acum reprezentând aproximativ 25% din veniturile sale - precum şi consolidarea poziţiei sale în afacerile submarine.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fondurile suplimentare, dincolo de valoarea tranzacţiei, vor fi folosite de constructorul naval pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea de apărare, un sector în creştere rapidă pe care mizează compania controlată de stat, a adăugat sursa.

Banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) intenţionează să subscrie la majorarea de capital pentru a finanţa tranzacţia, a informat joi cotidianul financiar italian Il Sole 24 ore.

Acţiunile constructorului naval - care are o capitalizare bursieră de 1,15 miliarde de euro - au scăzut cu aproximativ 9%, analiştii fiind îngrijoraţi de mărimea recapitalizării propuse.

Negocierile dintre cele două grupuri controlate de stat au încetinit din cauza ”opoziţiei temporare” din partea managerilor interni, a declarat directorul general al Leonardo, Roberto Cingolani, reporterilor, la mijlocul lunii aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.