Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a afirmat, joi, că România are o creştere economică ”sustenabilă, deci sănătoasă”, el spunând că cifrele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că ”măsurile luate de Guvern în ultimele opt luni produc efecte”. Întrebat dacă este corectă abordarea fostului premier Sorin Grindeanu care a spus că datele publicate de INS infirmă acuzaţiile aduse guvernului condus de el, Fifor a răspuns că analiza făcută de PSD Guvernării Grindeanu ”stă în continuare în picioare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vocile astea de analişti care una, două sar să spună că România nu are o creştere sănătoasă au fost contrazise etapă cu etapă de la preluarea guvernării. Prima dată a venit Fondul Monetar Internaţional şi a spus e dezastru, România are o problemă, a venit Banca Mondială, e dezastru, România are o problemă, cifre peste cifre. Întotdeauna toate aceste cifre au fost contrazise de creşterea economică a Românuei. Nu poţi să ai a doua cea mai mare creştere economică din Europa şi să spui lucrul ăsta se datorează doar consumului. În opinia mea este o abordare cel puţin cu rea-credinţă. Cine vrea să vadă cu adevărat cifrele de la statistică o să constate că e o creştere economică bazată pe producţie, bazată pe exporturi, ceea ce România nu a mai avut de foarte multă vreme şi e o creştere economică nesustenabilă, altfel n-ar avea durata asta în timp. E o creştere economică sustenabilă, prin urmare sănătoasă, şi lucrul ăsta nu are cum să dăuneze României. Măsurile luate de guvernarea noastră în cele opt luni de guvernare produc efecte” a afirmat Mihai Fifor, într-o conferinţă de presă susţinută, joi după-amiază, la Ploieşti.

Întrebat, în acest context, dacă în opinia sa este corectă abordarea fostului prim-ministru Sorin Grindeanu care a spus că datele statistice infirmă criticile aduse de PSD guvernului pe care el l-a condus, Mihai Fifor a spus că nu doreşte să comenteze afirmaţiile fostului premier, adăugând că analiza făcută atunci de PSD ”stă în continuare în picioare”.

”Nu aş vrea să comentez ce spune fostul nostru coleg Grindeanu. Chiar nu aş vrea să comentez lucrul acesta. Ce s-a întâmplat cu fostul prim-ministru Grindeanu este un lucru, o decizie politică a partidului nostru, discutată la vremea aceea, este o analiză care s-a făcut, care stă în continuare în picioare”, a mai spus ministrul Economiei.

Mihai Fifor s-a aflat, joi, în judeţul Prahova, unde a vizitat Salina de la Slănic şi uzina Electromecanica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.