Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a aprobat medicamentul de succes tirzepatidă al companiei Eli Lilly, pentru tratarea obezităţii adulţilor, deschizând calea pentru o utilizare şi mai largă a tratamentului pe piaţa americană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ingredientul activ al medicamentului, tirzepatida, a fost aprobat pentru tratamentul diabetului de tip 2 sub numele de Mounjaro din mai 2022. Cu toate acestea, mulţi pacienţi au folosit medicamentul off-label pentru obezitate, contribuind la o frenezie a cererii de tratamente care pot determină o pierdere semnificativă în greutate, cum ar fi Wegovy şi Ozempic ale companiei Novo Nordisk.

Toate cele trei medicamente, care au preţuri de listă de aproximativ 1.000 de dolari pe lună, s-au confruntat luni de zile cu constrângeri de aprovizionare din cauza cererii în creştere.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aprobarea tirzepatidei pentru obezitate întăreşte poziţia Eli Lilly ca un concurent formidabil al Novo Nordisk pe piaţa în devenire a medicamentelor pentru obezitate, despre care analiştii de pe Wall Street cred că ar putea creşte până la o industrie de 100 de miliarde de dolari până în 2030.

Utilizarea crescută a medicamentelor a ridicat semne de întrebare despre cum influenţa schimbările o serie de industrii – deşi poate fi prea devreme pentru a spune câţi oameni le vor folosi.

Aprobarea vine, de asemenea, deoarece obezitatea afectează aproximativ 650 de milioane de adulţi la nivel global şi aproximativ 40% din populaţia adultă din SUA.

Tirzepatida funcţionează prin activarea a doi hormoni produşi în mod natural în organism: peptida asemănătoare glucagonului-1, cunoscută sub numele de GLP-1, şi polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză sau GIP. Se spune că această combinaţie încetineşte golirea stomacului, făcând oamenii să se simtă plini pentru mai mult timp şi suprimând pofta de mâncare prin încetinirea semnalelor de foame în creier.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.