Facebook şi Instagram vor afişa mesaje vizibile, prin care utilizatorilor li se recomandă să poarte măşti pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În curând, primul mesaj pe care utilizatorii Facebook şi Instagram îl vor vedea când vor deschide aplicaţiile respective sau vor intra pe site-uri de pe PC, nu va fi de la vreun prieten ci va avea legătură cu purtarea măştilor.

Facebook a anunţat că mesajul prin care va încuraja utilizatorii să poarte măşti va fi afişat primul în newsfeed la deschiderea aplicaţiei şi va ocupa cea mai mare parte a ecranului, dar nu înaintea secţiunii Stories.

Alături de o poză cu o persoană purtând o mască de protecţie, mesajul va include un text prin care utilizatorului i se explică faptul că ar trebui să poarte mască în public şi să-şi acopere cu aceasta atât gura, cât şi nasul.

Acelaşi mesaj prin care se încurajează purtarea măştilor va include şi link-uri către paginile autorităţilor medicale locale, unde utilizatorii pot afla mai multe informaţii.

Facebook consideră acest mesaj un răspuns la creşterea, din nou, a numărului de infectări cu COVID-19, care a avut loc în multe regiuni ale lumii după relaxarea măsurilor de izolare.

În România, au fost înregistrate ieri 450 de cazuri noi şi 20 de decese, ajungându-se la un total de 22.746 de cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.