Meta îşi va redenumi serviciul de plăţi, care încă poartă brandul vechi al companiei, din Facebook Pay în Meta Pay.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o întârziere destul de mare, la mai multe luni de când Facebook a devenit Meta, gigantul american anunţă că va opera aceeaşi modificare şi în cazul serviciului său de plăţi care se va numi pe viitor Meta Pay.

Mutarea nu este una surprinzătoare, ci chiar una care era aşteptată mai demult. Meta a făcut deja acelaşi lucru pentru alte produse ale sale, precum căştile de VR Meta Quest şi difuzoarele inteligente Meta Portal.

Şeful Meta pe zona de fintech, Stephane Kasriel, este cel care a făcut anunţul şi care spune că, în fapt, modificarea de nume nu aduce şi schimbări în strategia de produs sau în modul de funcţionare a acestuia.

Kasriel mai spune că Meta se află în faza incipientă de dezvoltare a produsului şi că încă încearcă să înţeleagă cum ar trebui să arate şi să funcţioneze un portofel digital unic.

Compania americană caută în prezent cele mai bune instrumente pentru dovedirea digitală a identităţii şi autentificare, astfel încât portofelul digital să poată stoca atât carduri, cât şi acte de identitate.

Acelaşi lucru vor să-l facă şi alte companii americane, precum Apple şi Google, însă acestea sunt într-un stadiu mai avansat. Din martie, Apple Wallet este autorizat să stocheze acte de identitate şi permise de conducere în Arizona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.