Facebook va face schimbări pentru a împiedica utilizatorii ale căror pagini au fost şterse din cauza nerespectării regulilor platformei să se folosească de pagini dublicat pentru a continua aceeaşi activitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbările care vor intra în vigoare peste câteva săptămâni vor avea rolul de a conmbate în continuare conţinutul care include mesaje de ură, violenţă grafică, hărţuire şi intimidare, a anunţat miercuri compania.

Potrivit companiei, administratorii paginilor vor vedea începând de joi un buton care îi va informa că Facebook va elimina conţinutul care nu respectă standardele comunităţii.

Tot miercuri, directorul operaţional Sheryl Sandberg a declarat că cea mai mare reţea de socializare din lume trebuie să recâştige încrederea publică, după scandalurile legate de nerespectarea vieţii private a utilizatorilor.

Facebook investeşte miliarde de dolari pe an pentru îmbunătăţirea securităţii reţelei, a afirmat Sandberg într-un interviu organizat de publicaţia germană Die Zeit şi firma de avocatură CMS la Forumul Economic Mondial de la Davos.

”Nu am anticipat toate riscurile de conectare a unui număr atât de mare oameni”, a spus Sandberg, adăugând că platforma a adăugat funcţii care oferă utilizatorilor un control mai mare asupra informaţiilor proprii.

Facebook a fost afectată anul trecut de dezvăluirile că firma britanică de consultanţă Cambridge Analytica a dobândit în mod incorect datele a milioane de utilizatori ai Facebook din Statele Unite, pe care le-a folosit pentru publicitate electorală ţintită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.