Messenger Kids, versiunea cu opţiuni de parenting a serviciului Facebook Messenger, a fost lansat în peste 70 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facebook anunţă lansarea graduală în peste 70 de ţări a aplicaţiei Messenger Kids, un produs pentru copii, cu mai multe opţiuni care le permit părinţilor să gestioneze şi să supravegheze activitatea celor mici.

România nu se află încă printre ţările în care poate fi folosit Messenger Kids, însă cel mai probabil se va afla cu ocazia următorului val de extindere.

Cu aceeaşi ocazie, Messenger Kids primeşte şi câteva funcţii noi, prin care părinţii dobândesc mai mult control asupra activităţii celor mici.

Supervised Friending este o funcţie care, în loc ca fiecare modificare a listei de contacte să fie aprobată de părinte, permite copilului să adauge şi să elimine contacte noi, dar notifică părintele pentru fiecare modificare în parte.

O altă noutate constă în faptul că părinţii trebuie acum să aprobe fiecare adult care are voie să adauge copilul într-un grup de discuţii.

În fine, o ultimă noutate permite părinţilor să configureze profilul celor mici şi să selecteze grupul de persoane pentru care profilul va fi vizibil.

Facebook spune că toate facilităţile au fost dezvoltate cu ajutorul unui grup de consilieri, experţi în dezvoltarea copiilor, media şi siguranţă online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.