Facebook a dat în judecată Comisia Europeană, care este autoritatea de reglementare în domeniul antitrust din UE, pentru că solicită informaţii excesive, dincolo de ceea ce ar fi necesar, inclusiv detalii foarte personale, pentru investigaţiile referitoare la datele şi piaţa companiei, a anunţat luni operatorul reţelei sociale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Natura extraordinar de largă a solicitărilor Comisiei înseamnă că ar trebui să oferim documente în mare parte irelevante, care nu au nicio legătură cu investigaţiile Comisiei, inclusiv informaţii foarte sensibile cum ar fi informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private referitoare la membrii familiilor angajaţilor”, a afirmat într-un comunicat juristul general al Facebook, Tim Lamb.

Acesta a adăugat: ”Considerăm că astfel de solicitări trebuie să fie analizate de instanţele UE”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.