Facebook a suspendat, joi, sute de conturi de Instagram care au fost piratate şi vândute pentru valoarea username-urilor lor, precum şi conturile persoanelor aflate în spatele acestei activităţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O purtătoare de cuvânt a Facebook a spus că persoanele implicate în această practică de încălcare a regulilor sunt figuri bine cunoscute într-o comunitate cunoscută sub numele de OGUsers, care comercializează nume de utilizatori dorite pentru site-uri populare, de la Twitter la Netflix, pentru bani şi influenţă.

Numele de utilizatori, care se pot vinde cu zeci de mii de dolari, sunt adesea cuvinte scurte apreciate pentru că nu sunt disponibile, precum @food sau @snow.

Companiile de socializare, inclusiv Instagram, deţinută de Facebook, au reguli împotriva vânzării conturilor. Persoanele acuzate de participarea la un atac de hacking major pe Twitter de anul trecut, când o serie de conturi VIP au fost deturnate, au avut legături şi cu această practică şi cu forumul online OGUsers.

Este prima oară când Facebook face publice măsurile cu privire la această activitate, dar a spus că a eliminat conturile pentru această practică în mod continuu.

Twitter Inc şi aplicaţia video TikTok au spus la rândul lor că au luat recent măsuri împotriva OGUsers pentru încălcarea regulilor lor.

 Un administrator al forumului OGUsers a afirmat anterior că site-ul interzice tranzacţionarea conturilor dobândite prin hacking.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat că phishingul şi schimbul de SIM - în cazul în care hackerii au acces la un telefon pentru a intra în conturile asociate acestuia - sunt modalităţi populare de a fura numele de utilizatori pe Instagram.

Facebook a observat, de asemenea, o creştere a metodelor precum hărţuirea şi extorcarea şi raportarea în mod fals a unei probleme care necesită o intervenţie de urgenţă la o adresă.

 Facebook, care a declarat că lucrează cu forţele de ordine, a afirmat că multe dintre persoanele implicate în această practică sunt minori.

Conturile de Instagram dezactivate includ şi conturile swapper-urilor, care mută numele de utilizatori în conturi Instagram noi şi intermediari, care supraveghează tranzacţiile dintre cumpărătorii şi vânzătorii de nume de utilizator şi iau o parte din bani, de obicei în bitcoin.

De asemenea, Twitter a suspendat definitiv o serie de conturi din reţeaua OGUsers conform regulilor sale împotriva manipulării platformei şi a spamului, potrivit unui purtător de cuvânt.

O purtătoare de cuvânt a TikTok a declarat că platforma a recuperat recent o serie de nume de utilizatori pe care OGUsers le-au înregistrat pentru a profita de pe urma vânzării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.