Fabrica Tesla din Germania îşi va relua operaţiunile săptămâna viitoare, potrivit şefului consiliului său de întreprindere, după ce o întrerupere a energiei electrice, în urma unui incendiu posibil provocat la un stâlp de electricitate din apropiere, a dus la oprirea producţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fabrica de vehicule electrice a Tesla de lângă Berlin a fost închisă din 5 martie după un incendiu la un stâlp de electricitate din apropiere, pe care poliţia îl investighează ca pe un incendiu.

Poliţia germană a spus că crede că o scrisoare a unei organizaţii de extremă stângă numită Volcano Group, care a revendicat responsabilitatea incendiului, este autentică.

”Vom reporni fabrica săptămâna viitoare”, a declarat Michaela Schmitz la o adunare de câteva sute de muncitori de la fabrica de vehicule electrice cunoscută sub numele de Gigafabrică.

Unii ţineau un banner pe care scria ”Nu vom fi închişi!”

”Pe lângă multe capitole de realizări remarcabile, acest atac va fi considerat un capitol întunecat al istoriei noastre. Dar nici asta nu ne va opri", a spus Schmitz.

Atacul i-a lăsat pe cei 12.500 de angajaţi ai şantierului în aşteptare şi înseamnă că producătorul american de vehicule electrice nu poate produce în jur de 6.000 de vehicule pe săptămână, ducând la pierderi care se estimează că vor fi de cel puţin câteva sute de milioane de euro.

Fabrica Tesla din Gruenheide a fost timp de ani de zile subiectul criticilor unor localnici şi activişti, care sunt îngrijoraţi de impactul ei asupra mediului.

Schmitz a spus că angajaţii Tesla vor primi informaţii despre repornire în curând, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la momentul potenţial al acesteia.

”Colegii au fost condamnaţi să stea acasă, în loc să contribuie împreună cu succes la tranziţia energetică”, a adăugat Schmitz.

Tesla a spus anterior că fabrica ar putea rămâne fără electricitate până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Parchetul federal al Germaniei a declarat vineri că a preluat ancheta asupra atacului incendiar, cercetând acuzaţiile de terorism şi ”sabotaj anticonstituţional”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.