Exporturile de ţiţei ale Arabiei Saudite au scăzut pentru a treia lună consecutiv în iunie, la cel mai redus nivel din septembrie 2021, au arătat miercuri datele de la Joint Organizations Data Initiative (JODI), marii cumpărători asiatici preferând petrolul rusesc mai ieftin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exporturile de ţiţei ale regatului au totalizat 6,8 milioane de barili pe zi (bpd) în iunie, în scădere cu aproximativ 1,8% faţă de 6,93 milioane de barili pe zi din mai.

Cifrele lunare ale exporturilor sunt furnizate de către Riad şi alţi membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) către JODI, care le publică pe site-ul său.

Producţia de ţiţei din iunie a Arabiei Saudite a fost puţin modificată faţă de luna anterioară, la 9,96 milioane bpd, în timp ce stocurile au crescut cu 1,45 milioane de barili, până la 149,69 milioane.

Rafinăriile interne au procesat cu 28.000 bpd mai puţin ţiţei în iunie decât în mai, 2,56 milioane bpd.

Exporturile de produse petroliere ale ţării au scăzut în iunie cu 26.000 bpd faţă de luna precedentă, la 1,35 milioane bpd.

Importurile indiene de petrol rusesc au atins un nivel record în iunie, au arătat luna trecută datele petroliere din surse comerciale.

Importurile de ţiţei din Rusia ale Chinei au crescut, de asemenea, la un nivel record în iunie, au arătat datele guvernamentale, rafinăriile continuând să obţină ESPO rusesc, chiar dacă reducerile faţă de valorile de referinţă internaţionale s-au redus.

Arabia Saudită a anunţat în această lună că va extinde o reducere voluntară a producţiei de petrol de 1 milion de barili pe zi, pentru a treia lună, pentru a include şi septembrie, adăugând că reducerea ar putea fi extinsă şi mai mult, sau aprofundată.

Regatul a majorat preţurile în septembrie pentru cea mai mare parte a ţiţeiului livrat în Asia, după ce a anunţat reducerea extinsă a producţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.