Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a precizat că Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede finanţarea a 16 obiective de pe raza judeţului Gorj, toate în domeniul învăţământului, iar suma alocată din Fondul de intervenţie al Executivului este de 51,47 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern a fost aprobată propunerea Ministerului Dezvoltării pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară, din Fondul de intervenţie al Guvernului, pentru cinci unităţi administrativ-teritoriale situate pe raza judeţului Gorj, pentru finanţarea a 16 obiective, toate în domeniul învăţământului. Aceste finanţări au fost aprobate în urma solicitărilor venite din partea comunităţilor locale care s-au materializat printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Gorj, respectiv de proiecte de hotărâre de Guvern promovate de către Instituţia Prefectului Gorj şi Consiliul Judeţean Gorj”, a explicat Cseke Attila, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că este vorba de suma de 51,47 milioane lei care va fi folosită pentru consolidarea acestor şcoli din judeţul Gorj.

„Vorbim despre o sumă totală în valoare de 51,47 milioane lei din Fondul de intervenţie al Guvernului de la bugetul de stat pe anul 2023 pentru următoarele unităţi administrativ-teritoriale: pentru municipiul Târgu Jiu – 15,45 milioane lei, pentru oraşul Tismana – 11,44 milioane lei, pentru comuna Arcani – 9,96 milioane lei, pentru comuna Runcu – 9,83 milioane lei, pentru comuna Stăneşti – 4,78 milioane lei. Toate aceste sume sunt destinate a repara, a consolida, unde este cazul şi de a construi, clădiri care sunt folosite în procesul de învăţământ şi clădiri care au fost avariate. Avarii şi pagube care au fost constatate prin procese verbale conform procedurilor legale în vigoare, astfel încât aceste sume să ajute la înlăturarea efectelor cutremurelor care au avut loc în judeţul Gorj, în principal cele din 13 şi 14 februarie 2023”, a completat ministrul Dezvoltării.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pus în transparenţă decizională proiectului de le pentru modificarea şi completarea Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

La şedinţa din 15 februarie, Guvernul a dispus acţiunile necesare în ceea ce priveşte reducerea riscului seismic la clădirile existente prin programe guvernamentale dedicate, motiv pentru care prin prezentul proiect de lege sunt aduse modificări şi completări Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, care reglementează programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic, în scopul accelerării măsurilor instituite de către autorităţi cu privire la siguranţa cetăţenilor şi a clădirilor existente cu vulnerabilitate seismică, potrivit comunicatului de presă al MDLPA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.