Executivul a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind alocarea din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, a unei sume necesare pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a fluviului Dunărea şi a altor lucrări specifice în vederea înlăturării stării de risc cauzată de situaţia hidrologică critică actuală, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi aş vrea să vă semnalez şi faptul că Guvernul a aprobat alocarea din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia sa, suma de 9,5 milioane lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a fluviului Dunărea şi a altor lucrări specifice, pentru a înlătura starea de risc generată de situaţia hidrologică critică actuală. Această măsură este necesară pentru a amenaja şenalul navigabil şi a asigura condiţiile minime de navigaţie pe Dunăre, pe sectorul comun româno-bulgar, între kilometrii 610 şi 375 şi pentru reducerea riscului de blocaj a traficului şi timpilor de aşteptare”, a anunţat Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.