Operatorul naţional de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, ar trebui să cheltuie până la 400 de milioane de euro (437,44 milioane de dolari) pentru a înlocui toate componentele din infrastructura sa furnizate de gigantul tehnologic chinez Huawei Technologies, potrivit revistei Spiegel, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deutsche Bahn, care este deţinută de stat, s-ar confrunta cu întârzieri de cinci până la şase ani pentru proiectele sale dacă guvernul german ar decide să interzică componentele Huawei pe termen scurt, se arată în articol, care citează un document intern al companiei.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a declarat că aceasta nu va comenta documentele interne.

Guvernul german analizează în prezent dacă anumite componente de la Huawei şi ZTE ar trebui interzise din reţelele sale de telecomunicaţii, pe fondul preocupărilor mai ample cu privire la influenţa companiilor chineze asupra infrastructurii critice.

Orice decizie de a interzice complet Huawei ar atrage probabil un răspuns de nemulţumire din partea Beijingului, Ministerul chinez de Externe îndemnând Berlinul să acţioneze în conformitate cu propriile sale interese şi regulile internaţionale.

Deutsche Bahn, care încearcă să-şi digitalizeze operaţiunile, a atribuit în decembrie anul trecut unei filiale a Deutsche Telekom un contract de 64 de milioane de euro pentru a furniza majoritatea componentelor pentru noua sa reţea IP unei companii care foloseşte tehnologia Huawei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.