România a înregistrat o rată a şomajului de 3,8% în martie, date ajustate sezonier, la fel ca în februarie, dar, în zona euro, şomajul a scăzut la 7,7%, cea mai scăzută din septembrie 2008, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În februarie, zona euro înregistra o rată a şomajului de 7,8%, date ajustate sezonier. Rata de 7,7%, din martie, este cea mai scăzută din septembrie 2008 până în prezent, potrivit Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene (UE), rata medie a şomajului a fost de 6,4% în martie, în scădere de la 6,5% în februarie. Aceasta este cea mai scăzută rată a şomajului din ianuarie 2000 până în prezent. 

În martie, cele mai scăzute rate ale şomajului le-au înregistrat Cehia (1,9%), Germania (3,2%), Olanda (3,3%), Ungaria (3,4% în februarie, cele mai noi date), Polonia (3,4%) şi Malta (3,5%).

De cealaltă parte, cele mai mari rate ale şomajului le-au înregistrat Grecia (18,5% în ianuarie, cele mai noi date), Spania (14%), Italia (10,2%), Franţa (8,8%) şi Croaţia (7,4%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.