România a înregistrat un deficit de cont curent de 3,2 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, al doilea ca mărime din Uniunea Europeană (UE), după Marea Britanie, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a înregistrat un deficit de cont curent de 35,4 miliarde de euro în al treilea trimestru din 2018, în creştere accelerată faţă de cel înregistrat în al doilea trimestru (20,9 miliarde de euro).

După Marea Britanie şi România, cele mai mari deficite de cont curent din UE, în al treilea trimestru din 2018, le-au avut Franţa şi Polonia (2,5 miliarde euro), Cehia (1,7 miliarde euro) şi Finlanda (0,8 miliarde euro).

De cealaltă parte, cele mai mari excedente de cont curent le-au înregistrat Germania (51,7 miliarde euro), Olanda (20,5 miliarde euro), Italia (15,1 miliarde euro), Irlanda (9,1 miliarde euro) şi Danemarca (5,9 miliarde euro).

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,73 miliarde euro în primele 11 luni ale anului trecut, cu 59,7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ritm accelerat faţă de cel raportat luna anterioară, când avansul era de 51,4%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate luni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.