România a înregistrat un avans de 4,4% al preţurilor producţiei industriale în decembrie 2019, faţă de aceeaşi lună din 2018, a treia creştere din Uniunea Europeană (UE), potrivit datelor anunţate de Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea României s-au situat Grecia (+4,7%) şi Bulgaria (+4,5%). Pe locul 4 s-a situat Ungaria (+3,4%), iar pe 5 Olanda (+3,1%).

Cele mai mari scăderi din UE le-au înregistrat Italia (-3,1%), Estonia şi Portugalia (-2,6%).

În decembrie 2019, faţă de decembrie 2018, preţurile au crescut, în medie, cu 0,7% în zona euro şi cu 0,4% în UE. În 2019, preţurile au avansat cu 0,7% în zona euro şi cu 0,9% în UE.

În România, pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+5,62%), potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.