Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5068 lei, în creştere cu 0,05% faţă de nivelul precedent, moneda naţională pierzând uşor teren, pe o tendinţă regională, în timp ce dolarul a urcat la un nivel maxim al ultimelor opt luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5007 lei/euro, iar joi de 4,5046 lei/euro.

Potrivit analiştilor, leul este influenţat în prezent mai mult de tendinţele internaţionale, după calmarea îngrijorărilor legate de Legea conversiei în lei a creditelor în franci elveţieni. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat din nou, de la 4,1085 lei joi la 4,1343 lei vineri, nivel maxim din 3 februarie.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a crescut cu sub 1 ban, la 4,1585 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.