Euro a înregistrat luni cea mai mare creştere din ultima lună, iar contractele futures pentru acţiunile europene sunt în urcare puternică, după ce Emmanuel Macron a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa şi se va confrunta în turul al doilea cu reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investitorii au urmărit cu atenţie votul din Franţa, după referendumul pro-Brexit din Marea Britanie şi victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, de anul trecut.

Le Pen, care vrea să scoată Franţa din zona euro şi are un discurs anti-imigraţie, s-a plasat în urma lui Macron, de orientare globalistă, în aproape toate sondajele de opinie.

”Piaţa va lua în considerare în tranzacţiile de luni o victorie a lui Macron în turul al doilea”, a spus Jordan Rochester, analist la Nomura Holdings.

Euro a urcat cu 1,3%, la 1,0871 dolari pe unitate, la bursa din Tokyo, după un avans de până la 2% în timpul tranzacţiilor.

Indicele Bloomberg al dolarului a coborât cu 0,5%, fiind tranzacţionat aproape de cel mai redus nivel după alegerile din SUA din noiembrie.

Contractele futures pentru indicele CAC 40 a urcat cu 5%, cele pentru indicele german DAX cu 1,8%, iar contractele pentru indicele londonez FTSE 100 cu 1,1%.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat pentru a treia zi, cu 0,2%.

Obligaţiunile guvernamentale franceze pe termen de 10 ani au scăzut cu -,1 puncte procentuale, la 0,84%.

Preţul aurului a scăzut cu 1%, la 1.271,82 dolari uncia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.