Efectele tensiunilor politice asupra economiei depind de durata lor şi de modul în care vor afecta activitatea Guvernului, a declarat joi, pentru News.ro, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru. Euro s-a apropiat joi de pragul de 4,59 lei pe piaţa interbancară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Euro a atins joi, pe piaţa interbancară, pentru o scurtă perioadă de timp, valoarea de 4,5889 lei, cea mai mare valoare din 2012 până în prezent. În august 2012, leul atingea, pe piaţa interbancară, valoarea de 4,63 lei.

Economia este afectată, de obicei, de tensiunile politice, dar totul depinde de durata acestora, a explicat joi preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

”Tensiunile politice, în general, nu fac bine economiei. Totul depinde de cât va dura actuala situaţie şi dacă activitatea Guvernului va fi afectată”, a declarat Dumitru, la solicitarea News.ro.

Toţi miniştrii Guvernului Grindeanu şi-au depus şi înregistrat demisiile, joi dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), după ce PSD i-a retras sprijinul premierului Sorin Grindeanu.

Premierul a anunţat, miercuri seară, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să demisioneze. El a mai spus că va demisiona doar dacă preşedintele Klaus Iohannis va da garanţii că va numi un premier de la PSD.

Liderii PSD se reunesc joi, de la ora 14.00, la sediul central al partidului din Kisellef, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a stabili calea „consituţională” de urmat, în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu refuză să demisioneze, iar ei nu-i pot înainta preşedintelui Klaus Iohannis o nouă propunere de premier. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.