Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5680 lei/euro, în scădere faţă de nivelul precedent, în contrast cu tendinţa regională, anunţul referitor la ieftinirea mărfurile alimentare fiind un factor de susţinere pentru leu, potrivit analiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de 4,5684 lei/euro.

Deprecierea leului din luna iunie s-a oprit la pragul de 4,59 lei/euro, potrivit analiştilor, în contextul detensionării crizei politice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mărfurile alimentare s-au ieftinit cu 0,18%, în medie, faţă de luna mai, în timp ce preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 0,07%, potrivit datelor publicat marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Analiştii consideră că această evoluţie a susţinut cotaţia monedei româneşti.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,0107 lei la 4,0093 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,1540 lei la 4,1386 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.