Grupul financiar austriac Erste Group, din care face parte şi BCR, a înregistrat un avans de 24,4% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,23 miliarde de euro, pe fondul majorării veniturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venitul net din dobânzi a crescut - in principal în Republica Cehă şi în România - la 3,372 miliarde euro, un plus de 4,4% în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, venitul net din taxe şi comisioane s-a majorat la 1,431 miliarde euro (+5,1%), în principal susţinut de venituri semnificativ mai mari din comisioanele de brokeraj, dar şi din serviciile de plată, administrarea de active şi creditare.

Venitul operational a crescut la 5,096 miliarde euro (+3,2%).

Totodată, grupul a înregistrat creşterea cheltuielilor administrative generale până la 3,102 miliarde euro(+2,9%), în principal din cauza unor cheltuieli de personal mai mari. Activele totale au crescut la 234,8 miliarde euro (+6,4%).

Numerarul şi echivalentele de numerar au scăzut la 15,2 miliarde euro, în timp ce creditele şi avansurile către instituţiile de credit s-au majorat la 20 miliarde euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.