Ericsson va concedia aproximativ 1.200 de angajaţi în Suedia, deoarece compania de telecomunicaţii se confruntă cu o cerere încetinită pentru echipamentele sale 5G, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a spus că restructurarea este parte a unui plan mai larg de reducere a costurilor în acest an, care va include mai multe eforturi pentru a creşte eficienţa.

Anul trecut, compania a concediat 8.500 de angajaţi, sau aproximativ 8% din forţa de muncă, pentru a reduce costurile. ”

Iniţiativele de economisire a costurilor acoperă diverse domenii, cum ar fi reducerea numărului de consultanţi, simplificarea proceselor şi facilităţile reduse”, a declarat Ericsson luni, adăugând că a început negocierile cu sindicatele.

Ericsson avea în total 99.950 de angajaţi, inclusiv 10.744 de lucrători în America de Nord, la sfârşitul anului 2023, potrivit unui document depus la Comisia pentru  bursă şi valori mobiliare din SUA.

Anunţul de luni vine în timp ce companiile din industria tehnologică continuă să reducă locurile de muncă în număr mare.

Peste 50.000 de lucrători au fost disponibilizaţi de la peste 200 de companii de tehnologie de la începutul anului, potrivit Layoffs.fyi.

În 2023, peste 260.000 de lucrători au fost concediaţi de la aproape 1.200 de companii de tehnologie.

Giganţii din industrie Alphabet , Amazon, Meta şi Microsoft au contribuit cu toţii la valul de reduceri de locuri de muncă din acest an, alături de companii precum Cisco, DocuSign, Snap şi Zoom, în speranţa de a creşte profiturile prin restrângerea cheltuielilor şi eficienţa susţinută de inteligenţa artificială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.