Producătorul de echipamente de telecomunicaţii Ericsson intenţionează să desfiinţeze 1.400 de locuri de muncă în Suedia, în cadrul unui plan mai amplu de reducere a costurilor la nivel global, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania anunţase anterior planuri de a reduce costurile cu 9 miliarde de coroane (880 de milioane de dolari) până la sfârşitul anului 2023, deoarece cererea încetineşte pe unele pieţe, inclusiv America de Nord.

Alte reduceri de locuri de muncă, numărând câteva mii în alte ţări, vor fi probabil anunţate în zilele următoare, au spus două surse apropiate subiectului.

Ericsson a făcut ultima dată reduceri profunde în 2017, când a concediat mii de angajaţi şi s-a concentrat pe cercetare pentru a scoate compania din pierderi.

Compania a negociat luni de zile cu sindicatul angajaţilor din Suedia, despre cum să facă faţă reducerilor de costuri.

S-a ajuns acum la un acord cu sindicatele suedeze cu privire la modul de gestionare a reducerii numărului de angajaţi, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că Ericsson intenţionează să facă reduceri printr-un program de plecări voluntare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.