ENEL X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor şi produselor energetice avansate, a câştigat contractul pentru furnizarea a 401 autobuze electrice şi a două noi terminale pentru încărcarea acestora, în Bogota.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor şi produselor energetice avansate, a câştigat un contract cu Transmilenio, sistemul de transport rapid cu autobuzul din Bogotá, pentru furnizarea a 401 de autobuze complet electrice şi a două noi terminale electrice, de încărcare a acestora, pentru sistemul integrat de transport public (SITP – Sistema Integrado de Transporte Público) din capitala columbiană. Atribuirea contractului vine ca urmare a parteneriatului iniţiat în 2019 de Enel X şi SITP, pentru construcţia a patru terminale electrice, care va creşte numărul de autobuze electrice furnizate de Enel X în Bogota la 900, devenind astfel un partener cheie al SITP în planul de decarbonizare a oraşului”, anunţă compania.

Bogota este al doilea mare oraş din America Latină, după Santiago de Chile care beneficiază de o iniţiativă de transport public durabil, cu emisii zero, promovată de Enel X. Aceasta atribuire creşte la aproape 1.400 numărul de autobuze electronice gestionate de Enel X la nivel mondial.

“Atribuirea acestui contract reprezintă o nouă etapă a angajamentului continuu al Enel X privind decarbonizarea şi vizează, totodată, îmbunătăţirea transportului public electric durabil”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

“Oraşele găzduiesc mai mult de jumătate din populaţia lumii, contribuind semnificativ la emisiile globale de transport. Decarbonizarea mobilităţii urbane, pornind de la transportul public, ar trebui să fie o prioritate absolută şi necesită un efort masiv din partea sectorului privat şi a celui public. Enel X îşi propune să fie un partener industrial cheie în tranziţia către un model de oraş sustenabil, pentru a putea face faţă provocărilor actuale şi viitoare ale urbanizării şi electrificării, contribuind în acelaşi timp la crearea de megalopole durabile”, a adăugat el.

Autobuzele electrice, care vor fi fabricate de BYD, producător chinez de automobile, şi vor ajunge în Bogotá între sfârşitul anului 2021 şi începutul anului 2022, vor  fi încărcate cu energie curată, provenind din surse 100% regenerabile, la terminalele electrice dezvoltate de Enel X. Totodată, autobuzele vor fi echipate cu camere de securitate şi Wi-Fi şi vor avea hub-uri de încărcare USB, pentru a garanta tuturor pasagerilor un serviciu confortabil, durabil şi de înaltă calitate.

Cele două terminale electrice, care ar urma să devină operaţionale între noiembrie 2021 şi aprilie 2022, vor fi construite în două zone diferite din Bogotà (Usme şi Fontibon) şi vor fi echipate cu aproximativ 200 de dispozitive de încărcare pentru autobuze electrice.

Iniţiativa face parte din activităţile întreprinse de Enel X pentru a spori mobilitatea electrică în transportul public. Aceste iniţiative includ parteneriatul cu AMP Capital, administrator global de investiţii, cu peste 30 de ani experienţă în investiţii în clasa de active de tip infrastructură, pentru a stimula investiţiile în infrastructura de transport public electric din America, printr-o asociere ce reuneşte o flotă de 435 autobuze electrice operaţionale şi infrastructura de încărcare, în Santiago de Chile. Enel X implementează, de asemenea, alte iniţiative de e-bus în Brazilia (Sao Paulo), Peru (Lima), Uruguay (Montevideo), Statele Unite, Spania (Barcelona) şi Italia.

Enel X proiectează şi dezvoltă soluţii axate pe principiile sustenabilităţii şi economiei circulare, pentru a oferi oamenilor, comunităţilor, instituţiilor şi companiilor un model alternativ care respectă mediul şi integrează inovaţia tehnologică în viaţa de zi cu zi.

Enel X este linia de business globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este un lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, gestionând servicii precum managementul consumului pentru peste 6 GW de capacitate totală la nivel global şi aproximativ 116 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum şi un jucător de frunte în sectorul mobilităţii electrice, cu mai mult de 170.000 de puncte de încărcare publice şi private puse la dispoziţie pe tot globul. Inovaţia şi sustenabilitatea sunt în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinaţia perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele şi serviciile Enel X.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.