Grupul energetic italian Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început lucrările pentru construcţia parcului eolian Oyster Bay, cu o capacitate de aproximativ 140 MW, în municipalitatea Kouga din provincia Eastern Cape din Africa de Sud, o investiţie de 180 milioane euro, a anunţat, luni, compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Construcţia parcului Oyster Bay, al patrulea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel, ar deveni operaţional în al doilea trimestru din 2021, potrivit companiei.

"Odată cu începerea construcţiei celui de-al patrulea proiect eolian din Africa de Sud, în provincia Eastern Cape, continuăm să contribuim la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin energia cu zero emisii şi prin iniţiativele menite să creeze valoare comună. Aceste iniţiative includ modelul inovator implementat pe şantierul de construcţie al Oyster Bay, precum şi activităţile sustenabile centrate pe educaţia ştiinţifică şi tehnologică în zona din vecinătatea proiectului nostru. Privind înainte, vom continua să valorificăm multitudinea de resurse regenerabile din Africa de Sud, prin producţia de energie sustenabilă, prin educaţie şi dezvoltare", spune Antonio Cammisecra, director al Enel Green Power.

Programat să devină operaţional în al doilea trimestru din 2021, parcul Oyster Bay, cu 41 de turbine eoliene, va genera aproximativ 568 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 590.000 tone de dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an. Parcul eolian va fi susţinut printr-un contract de furnizare a energiei pe 20 de ani cu Eskom, companie de utilităţi Sud-Africană, ca urmare a licitaţiei organizate de guvernul Sud African prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP), prin care Grupul Enel a câştigat cinci proiecte eoliene de 700 MW, în aprilie 2015, în cea de-a patra rundă a licitaţiei. 

EGP va utiliza instrumente şi metode inovatoare în construcţia parcului eolian. În plus, compania şi-a asumat dezvoltarea locurilor de muncă în comunităţile din zona Oyster Bay, prioritizând, în acelaşi timp, educaţia, aceasta fiind cheia dezvoltării socio-economice, prin furnizarea de energie curată în şcoli prin intermediul unor sisteme de panouri fotovoltaice de dimensiuni mici, acordând elevilor burse în Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie şi Matematică (STEM) şi susţinând programe şcolare în localitatea Kouga. EGP promovează STEM în comunitate şi prin angajarea cu normă întreagă a trei profesori.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de peste 43 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.