Grupul Enel a anunţat, joi, că a fost reconfirmat în cadrul Indicelui FTSE4Good, unde sunt listate companii de top, pe baza practicilor de mediu, sociale şi de guvernantă, ca urmare a analizei pentru cel de-al doilea semestru din 2018, publicată recent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, subsidiarele Grupului, Endesa, Enel Americas şi Enel Chile au primit de asemenea reconfirmarea prezenţei în cea mai nouă ediţie a indicelui, potrivit companiei.

”Dezvoltat de FTE Russell, lider global în furnizarea de studii de referinţă, analiză şi soluţii bazate pe analiza complexă a datelor, indicele FTSE4Good evaluează performanţa companiilor care demonstrează că au un rol cheie în integrarea practicilor sustenabile în strategia de afaceri”, se arată în comunicat.

Enel şi-a menţinut cel mai mare punctaj în ceea ce priveşte strategia pentru gestionarea deşeurilor, conservarea biodiversităţii, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, standardele de muncă, gestionarea riscului, guvernanţa corporativă şi lupta anti-corupţie.

În plus faţă de acest clasament, grupul Enel este inclus şi în alţi indici de sustenabilitate de top la nivel mondial, printre care Dow Jones Sustenability Index World, Euronext Vigeo Eiris, STOXX Global ESG Leaders sau Thomson Reuters Diversity & Inclusion.

”Angajamentul Enel de a respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate, recunoscut prin includerea companiei în acest indice, atrage din ce în ce mai mult atenţia investitorilor ESG, ale căror participaţii în cadrul companiei sunt în creştere constantă, reprezentând peste 8,6% din capitalul social al Grupului la 31 decembrie 2017, în creştere cu 46% faţă de nivelul din 2014”, se arată în comunicat.

Această creştere reflectă importanţa crescută pe care piaţa financiară o acordă elementelor non-financiare, ca recunoaştere a rolului pe care acestea îl au în crearea de valoare pe termen lung, potrivit companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.