Cel mai mare retailer online din România, eMag, a anunţat miercuri că investeşte 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 mp lângă Bucureşti pentru a-şi extinde capacitatea logistică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul depozit va fi construit de la zero, va fi finalizat până la începutul anului 2019, potrivit companiei şi va fi ridicat într-o zonă cu acces la autostradă, la ieşire din Bucureşti, în judeţul Giurgiu, în apropierea depozitului eMag actual. 

“Este cea mai mare investiţie a eMAG de până acum şi ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat directorul general al companiei, Iulian Stanciu.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii şi mari (televizoare, maşini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) şi va avea o capacitate de trei milioane de unităţi, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei, potrivit companiei. Pe lângă spaţiul de depozitare, o mare parte din investiţie a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată şi predare.

”Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare şi sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit”, se arată în comunicat.

Pentru deschiderea noului depozit, eMag a anunţat că va angaja peste 750 de specialişti şi operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. Compania a achiziţionat o suprafaţă de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.