Elveţia are alocat un buget anual de 90 miliarde franci (79 miliarde euro) pentru reţeaua de transport, iar cel mai mult costă drumurile sale naţionale, circa 80% din totalul cheltuielilor cu transportul, scrie publicaţia TheLocal.ch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anual, cheltuielile rutiere se ridică la 72 miliarde de franci, inclusiv cu accidentele, asistenţa medicală şi daune aduse mediului, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Comparativ, costurile cu alte mijloace de transport sunt mai mici. Costul cu transportul feroviar în 2015 a fost de aproape 11 miliarde de franci, iar costurile privind traficul aerian de 6,4 miliarde de franci, în timp ce transportul pe apă costă 344 milioane de franci.

Oficiul Federal de Statistică al Elveţiei a început să colecteze date privind costurile de transport din anul 2010, timp în care s-a înregistrat o creştere substanţială a costurilor totale.

Între 2010 şi 2015, aviaţia a devenit cu 14% mai scumpă, cheltuielile pentru transportul feroviar au crescut cu 12%, iar cheltuielile de trafic motorizate au crescut cu 2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.