Acţionarii au aprobat acordarea unui pachet uriaş de beneficii în acţiuni pentru directorul general Elon Musk, în valoare estimată la 2,6 miliarde de dolari, care este considerat cel mai mare din istoria corporativă americană, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk va intra în posesia acestor beneficii sub formă de acţiuni numai dacă Tesla va atinge anumite obiective cum ar fi vânzările şi preţul acţiunilor.

Votul era considerat drept un test major pentru sprijinul acordat de acţionari politicii lui Musk de conducere a companiei care are probleme să crească producţia şi înregistrează pierderi.

Unii acţionari mari au spus înainte de vot că vor susţine propunerea, în timp ce grupuri importante de consultanţă au argumentat că pachetul de beneficii este prea generos.

Musk, care deţine aproximativ o cincime din producătorul american de automobile electrice, nu a participat la vot.

Acţiunile Tesla au crescut cu circa 3% după anunţarea rezultatului votului.

Planul pe termen de 10 ani prevede ca acţiunile să fie acordate în tranşe, prima dintre acestea fiind condiţionată de atingerea de către companie a unei capitalizări de 100 de miliarde de dolari.

Pentru ca Musk să primească întregul pachet de beneficii, valoarea Tesla ar trebui să urce la 650 de miliarde de dolari. În prezent, Tesla are o capitalizare de 55 de miliarde de dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.