Elon Musk a declarat joi că startupul său de inteligenţă artificială (AI) xAI lansează Grok, concurent al ChatGPT, pentru abonaţii Premium+ ai platformei de socializare X, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a făcut anunţul într-o postare pe X, fără a mai dezvălui detalii despre lansare.

Luna trecută, el a spus că, de îndată ce Grok va ieşi din testarea beta timpurie, va deveni disponibil pentru abonaţi.

Pe măsură ce mai mulţi agenţi de publicitate se îndepărtează de platforma de microblogging, miliardarul a insistat asupra reducerii dependenţei companiei de publicitate şi şi-a îndreptat atenţia asupra abonamentelor şi a le face mai atractive.

El chiar intenţionează să transforme X într-o ”super aplicaţie”, oferind o gamă largă de servicii abonaţilor săi, de la mesagerie şi reţele sociale până la plăţi peer-to-peer.

 Musk a lansat xAI în iulie, ca răspuns la eforturile Big Tech în AI, pe care le-a criticat pentru cenzura excesivă şi lipsa măsurilor de siguranţă adecvate.

Marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft şi Google, parte a grupului Alphabet, se întrec pentru a lansa produse bazate pe inteligenţă artificială, după ce chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a atras imaginaţia companiilor şi utilizatorilor la nivel global.

Musk a cofondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.