Elon Musk se va alătura consiliului de administraţie al Twitter după ce a preluat un pachet de 9,2% din compania de social media, informaţie care a făcut ca acţiunile Twitter să crească marţi cu peste 2%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin conversaţiile cu Elon din ultimele săptămâni, ne-a devenit clar că el va aduce o mare valoare consiliului nostru”, a spus CEO-ul Parag Agrawal într-un tweet.

Acesta a adăugat; ”Este atât un credincios pasionat, cât şi un critic intens al serviciului, ceea ce este exact ceea ce avem nevoie pentru Twitter şi în sala de consiliu, pentru a ne face mai puternici pe termen lung”

Fostul şef al companiei, Jack Dorsey, a lăudat mişcarea, spunând într-un tweet că lui Musk ”îi pasă profund de lumea noastră şi de rolul Twitter în ea”.

”Îmi doream de mult timp ca Elon să vină la bord”, a adăugat Dorsey mai târziu.

Mandatul lui Musk va expira în 2024, potrivit unui document depus la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Pe perioada întregului mandat în consiliu şi după o perioadă de 90 de zile de la încheierea acestuia, Musk nu poate fi proprietarul efectiv a mai mult de 14,9% din acţiunile comune circulante ale companiei.

Achiziţia lui Musk de acţiuni Twitter a avut loc după o serie de critici adresate companiei de social media.

CEO-ul Tesla a chestionat pe Twitter luna trecută dacă această companie aderă la principiile libertăţii de exprimare. Ulterior, el a spus că are în vedere construirea unei noi platforme de socializare.

După ce a fost numit în consiliu, Musk a spus marţi că va face eforturi pentru ajustări ale produsului.

”Aştept cu nerăbdare să colaborăm cu Parag şi consiliul Twitter pentru a aduce îmbunătăţiri semnificative Twitter în următoarele luni!” a spus Musk într-un tweet.

Participaţia lui Musk, deşi cea mai mare deţinută de un acţionari extern, este considerată una pasivă, ceea ce înseamnă adesea că deţinătorul nu încearcă să controleze sau să influenţeze compania. Cu toate acestea, unii investitori se aşteaptă ca Musk să adopte o atitudine agresivă.

După ce participaţia a fost dezvăluită luni, investitorii au dus la creşterea acţiunilor Twitter cu 27%, aceastea înregistrând cea mai bună evoluţie după listarea la bursă a companiei.

La câteva ore după ce deţinerea sa în companie a fost dezvăluită, Musk a apelat la Twitter pentru a întreba utilizatorii cu privire la interesul lor faţă de un buton de editare.

Agrawal a redistribuit postarea, îndemnând oamenii ”să voteze cu atenţie”, deoarece consecinţele ”vor fi importante”.

Investiţia lui Musk vine într-un moment cheie pentru compania de social media. Agrawal, care a preluat locul lui Dorsey în noiembrie, a spus că se va concentra pe valori şi va accelera activitatea Twitter pentru a aduce noi produse clienţilor. De asemenea, el este sub presiune pentru a atinge obiectivele interne agresive ale companiei, inclusiv creşterea Twitter la 315 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili până la sfârşitul anului 2023.

Twitter a raportat 217 milioane de utilizatori activi zilnici monetizabili pentru cel mai recent trimestru al său.

”Credem că alăturarea lui Musk va duce la o serie de iniţiative strategice care ar putea include o serie de posibilităţi pe termen scurt şi lung pentru compania care încă se luptă într-o cursă a înarmărilor a reţelelor sociale”, a spus analistul Wedbush Dan Ives, într-o notă către investitori.

Este timpul să scoatem floricelele de porumb şi să urmărim evoluţiile din următoarele luni, cu Musk în consiliu”, a spus el.

Musk este un utilizator pasionat de Twitter, cu peste 80,5 milioane de urmăritori pe platformă. Cu toate acestea, el a ajuns el însuşi în ape fierbinţi de mai multe ori în urma tweeturilor sale.

În 2018, Musk a scris pe Twitter că ”a asigurat finanţare” pentru a retrage Tesla de la bursă, la un preţ 420 de dolari pe acţiune, afirmaţie care a dus la litigii. De atunci, Musk a fost de acord să trimită declaraţiile sale publice despre finanţele Tesla şi alte subiecte spre verificare de către consilierul său juridic. El a fost, de asemenea, citat de SEC în noiembrie, după ce i-a întrebat pe urmăritorii săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile sale Tesla, provocând scăderea acţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.